Hoe Oma's Soep met merchandise meer aandacht kreeg voor eenzame ouderen.

Een merchandise collectie waarmee Oma's Soep meer brand awareness creëert en verbinding maakt met vrijwilligers, fans, medewerkers en investeerders.

Resultaten

  • Een merchandise collectie waarmee Oma's Soep meer opvalt en verbinding maakt met vrijwilligers, fans, medewerkers en investeerders
  • Een extra verdienmodel voor Oma's Soep door merchandise verkoop in de webshop
  • Meer naamsbekendheid voor Oma's Soep dankzij de merchandise collectie.

Merchandise is een waardevolle toevoeging voor een bedrijf. Niet alleen vergroot het de merkbekendheid, het levert ook nog eens extra inkomsten op. merchandise is dus een win-win situatie voor bedrijven. In deze customer case study lees je hoe merchandise bedrijf Oma's Soep heeft geholpen om meer op te vallen en verbinding te maken met klanten, medewerkers en investeerders.  Oma's Soep was opzoek naar merchandise dat aansloot bij het merk en de doelgroep. Lees in deze Case Study hoe Oma's Soep samen met Custom95 een collectie tot stand  heeft gebracht die vrijwilligers, fans, klanten, medewerkers en investeerders met trots dragen.

Oma's Soep

Oma’s Soep is een sociale onderneming die strijdt tegen eenzaamheid onder ouderen. Dit doet Oma’s Soep door de lekkerste, gezonde, verse soepen en maaltijden naar authentiek recept van oma te verkopen. De opbrengsten van de verkoop worden door Stichting Oma’s Soep gebruikt om zo veel mogelijk activiteiten voor eenzame ouderen te organiseren. Door de succesvolle verkoop van de soepen en maaltijden, organiseert Oma’s Soep inmiddels in 10 steden door Nederland activiteiten voor ouderen, en daardoor is Oma’s Soep hard op weg om het nationale boegbeeld te worden dat tegen eenzaamheid strijdt! Daarnaast gaat Oma’s Soep ook voedselverspilling tegen door zo veel mogelijk gebruik te maken van ongebruikte groentes.

Uitdagingen

Oma's Soep wilde merchandise inzetten om meer op te vallen en verbinding te maken met hun studentenvrijwilligers in de verschillende steden,  klanten, medewerkers en investeerders. Echter wisten zij niet goed hoe zij dit moest aanpakken of welke merchandise precies bij hen zou passen.

De rol van Custom95

Door middel van een vrijblijvende merchandise strategie sessie met Custom95 is er gebrainstormd over verschillende merchandise concepten die aansluiten bij wat Oma's Soep doet. Vervolgens zijn deze concepten uitgewerkt in digitale samples en is er een merchandise collectie bedacht die past bij het merk en de doelgroep. De merchandise is vervolgens geproduceerd en verkocht via de webshop die ook door Custom95 is ontwikkeld. Door middel van een fotoshoot zijn er professionele foto's gemaakt van de merchandise die gebruikt kunnen worden voor de webshop of marketing doeleinden.

De resultaten waar we trots op zijn

Uiteindelijk was het resultaat een zeer tevreden klant en een merchandise collectie waarmee Oma's Soep met haar fans, vrijwilligers en investeerders kan verbinden. Ook zorgde de verkoop van de merchandise ervoor dat Oma's Soep een extra verdienmodel heeft en dat zij meer naamsbekendheid heeft gekregen.

Het is dus duidelijk dat merchandise een waardevolle toevoeging is voor een bedrijf. Niet alleen vergroot het de merkbekendheid, het levert ook nog eens extra inkomsten op. merchandise is dus een win-win situatie voor alle partijen. Wacht dus niet langer en bestel merchandise voor je bedrijf bij Custom95. Wij helpen je graag met het bedenken, ontwerpen en produceren van merchandise die aansluit bij jouw merk en doelgroep.

"Met custom95 hebben wij een merchandise partner in huis gehaald die meedenkt met de merchandise en ons helpt om er echt wat moois van te maken. Dankzij hun professionaliteit, communicatieve vaardigheden en flexibiliteit hebben zij ervoor gezorgd dat wij merchandise in huis hebben die aansluit op ons merk en bij onze doelgroep past. Wij zijn dan ook zeer tevreden met de samenwerking met custom95."

-Martijn, mede-oprichter Oma's Soep.

Book een Call

Op zoek naar iets speciaals?

Let's talk! Boek vandaag nog een call en ontdek hoe we jou kunnen helpen met jouw merchandise-behoeften.

Book een Call

Book een call

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.